Muziekles voor beginners & gevorderden
Piano, Saxofoon & Dwarsfluit

Leerlingen
 

Iedereen, van jong tot oud, kan een muziekinstrument leren bespelen. Natuurlijk geldt ook hier: jong geleerd, oud gedaan, maar toch ben je nooit te oud om te leren spelen! En spreekt de saxofoon, piano of dwarsfluit je aan, dan ben je bij mij van harte welkom om het te leren bespelen. Je kan bij mij de eerste muzikale stappen zetten. Zowel het leren bespelen van het instrument als het leren noten lezen doe je hier. Ook de theorie van de muziek komt aan bod.

Muziekles voor kinderen

Kinderen kunnen al vroeg beginnen met lessen. Voor saxofoon en fluit moet je 8 jaar zijn en op piano kan je vaak al met 7 jaar beginnen. Voor saxofoon moeten wel de onder- en boventanden gewisseld zijn.

Muziekles voor jeugd

Voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, wordt het soms moeilijk om een goede vaste lestijd te vinden. Gelukkig kan ik daar in mijn lespraktijk flexibel en zijn en wordt er bijna altijd wel een geschikte lestijd gevonden. Ook kunnen we wel een keer op een andere tijd afspreken.

Muziekles voor volwassenen

Als je al wat ouder bent kan je natuurlijk ook nog een instrument leren bespelen. Een leeftijdsgrens is er eigenlijk niet. Heb je vroeger een instrument bespeeld en wil je de draad weer oppakken? Ook daarvoor kan je bij mij terecht.

Hoe kom ik aan een instrument?

Het aanschaffen van een instrument is een kostbare zaak. En hoewel iedereen er van overtuigd is dat hij een bepaald instrument wil gaan bespelen, kan je na een poosje toch wel eens van mening veranderen. Je komt er achter dat je toch liever een ander instrument zou willen bespelen.

De goede studie-instrumenten zijn duur in aanschaf. Daarom is het verstandig om eerst een instrument te huren. Als je dat wilt, kan ik eventueel bemiddelen. Het huren van een altsaxofoon kost op dit moment € 80,00 per 3 maanden. Er is een borg van € 220,00. Een dwarsfluit huur je voor € 50,00 per 3 maanden en de borg hiervoor is € 150,00.

Even ter vergelijk: Een nieuwe Yamaha YAS280 altsaxofoon kost ongeveer € 900,00 tot € 1.000,00 en een nieuwe Yamaha Yfl211 dwarsfluit koop je voor ongeveer € 550,00. Let op, verschil in prijs houdt ook vaak verband met het verschil in service.

Tweedehands instrumenten

Wees erg voorzichtig met het kopen van een gebruikt instrument van een particulier. Saxofoons en dwarsfluiten hebben kwetsbare mechanieken en vaak heeft een gebruikt instrument wel een reparatie of een onderhoudsbeurt nodig. De kosten hiervan kunnen in de honderden euro’s lopen. Kies je toch liever voor het kopen van een gebruikt instrument, dan wil ik je daar altijd bij helpen.

Een piano huren

Een piano huren kan vanaf ongeveer € 40,00 per maand. Daar komen transportkosten bij. Ongeveer € 100,00 tot € 200,00. Vaak is het zo dat, als je besluit om het instrument aan te schaffen, de huur van de aanschafprijs wordt afgetrokken.