Muziekles voor beginners & gevorderden
Piano, Saxofoon & Dwarsfluit

Muzieklessen
 

Wat ga je doen in de lessen? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je al kan en wat je wilt bereiken. Als beginnende leerling zul natuurlijk eerst het instrument moeten leren bespelen. Door de lesmethodes die ik gebruik zal je merken dat je snel vorderingen maakt en al gauw leuke muziek kan spelen. Als je het instrument enigszins beheerst, kunnen we samen muziek uitzoeken die je leuk vindt. Dat kan klassiek zijn, popmuziek of jazz. Erg leuk is het spelen met een begeleiding op CD. Je kunt je familie en vrienden verrassen met een mooi stuk muziek. En dat al eerder dan je verwacht!

De lessen zijn wekelijks en duren 20 minuten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een half uur les te hebben. De lessen zijn individueel of in groepsverband (maximaal drie leerlingen per les). In een groepje krijg je langer les per keer. Als je alleen les neemt kan ik mijn aandacht alleen op jou richten en dat heeft natuurlijk voordelen. Een groepje leerlingen dat qua niveau en karakter goed bij elkaar aansluit kan ook erg goed gaan. Je kan van elkaar leren en leuk samenspelen.

Presentatie

Net als op de grotere muziekscholen organiseer ik ieder jaar een presentatieavond voor alle leerlingen. Je kunt dan laten horen aan je familie en vrienden wat je allemaal al kan met je instrument.

Diploma

Als je dat graag wilt, leid ik je op voor het halen van een diploma. Dat is hetzelfde diploma als op de gemeentelijke muziekscholen wordt verstrekt. Het examen is een staatsexamen. Zodra je het examenniveau hebt bereikt, meld ik je aan en kan je examen gaan doen. Ik kan je tijdens het examen begeleiden op piano. Dan sta je er niet alleen voor en dat maakt het misschien een beetje minder spannend.

Proefles

Voordat we echt gaan beginnen, krijg je eerst een proefles. Dan kan je even meemaken wat een les ongeveer inhoudt en of je het echt leuk vindt. Ik zal je dan ook wat meer over de lessen vertellen. Om te bepalen of een instrument echt bij je past, daar is wel meer tijd voor nodig. Voor een eerste keer is het al een hele kunst om geluid uit een saxofoon of dwarsfluit te krijgen. Bij de piano valt dat natuurlijk wel mee!